Месец: мај 2024

0

Отворено писмо на Платформата за родова еднаквост до Претседателката Гордана Сиљановска-Давкова

Logo_Platforma-za-Rodova-Ednakvost-02-03 (1)

Платформата за родова еднаквост упатува честитки до Гордана Сиљановска-Давкова за нејзиниот избор и новиот мандат на Претседателка на Република Северна Македонија. Сиљановска-Давкова е првата жена избрана за претседателка на нашата држава – како Платформа сметаме дека ова е значаен чекор кон остварување на долгогодишните заложби на Платформата за родова еднаквост за што поголемо вклучување на жените на највисоките позиции на одлучување и владеење. Continue Reading