Месец: март 2024

0

Се одржа Марш за женски права под слоганот „Црвена линија: Правата на жените не се за преговарање!“

Logo_Platforma-za-Rodova-Ednakvost-02-03 (1)На 8 март, по повод Меѓународниот ден за економска, политичка и општествена борба за рамноправност на жените, во 17:00ч. на Плоштадот Скендербег во Скопје започна овогодинешниот Марш за женски права, под слоганот: „Црвена линија: Правата на жените не се за преговарање!“.  Continue Reading