Месец: јануари 2024

0

Реакција: Солидарност со негувателките од Струга!

Logo_Platforma-za-Rodova-Ednakvost-02-03 (1)Организациите кои се дел од Платформата за родова еднаквост изразуваат силна загриженост за случувањата во општина Струга, каде што негувателките работат со договор на дело за надомест кој е двапати помал од минималната плата, а речиси четири пати помал од официјалната просечна плата за декември 2023 година! Continue Reading